A vegánok sem maradnak „halolaj” nélkül

A vegánok sem maradnak „halolaj” nélkül

A vegánok és a vegetáriánusok halat sem fogyasztanak – igen, tudjuk jól. Bár növényi összetevők is (pl. diófélék) tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, de aki étrend-kiegészítőt szeretne szedni, milyen termékhez forduljon?

A svéd székhelyű Zinzino cég nem változtat gyakran alap termékcsaládján, a Zinzino Health koncepcióját adó BalanceOil termékeken, néhány hónapja azonban, a piaci igények kihívásainak megfelelően, új taggal bővült a BalanceOil család. Ezzel az újítással azon vegetáriánusoknak és vegánoknak kedveztek, akik a hagyományos halolaj helyett egy alternatív változatot kerestek.

A Zinzino BalanceOil Vegan „halolaj”
A Zinzino vegán terméke az extra szűz, beérés előtt szüretelt olívaolaj és a D-vitamin mellett tengeri mikroalgaolajat és echiummagolajat tartalmaz. Vegetáriánusok és vegánok esetében felmerül a kérdés, hogy vajon elégséges-e csak növényi élelmiszereket fogyasztani ahhoz, hogy megkapják a hosszú láncú omega-3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsav úgynevezett esszenciális zsírsav. Ezt azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes előállítani, külső forrásból kell bevinnünk. Illetve a termékeny nők egy igen kis mennyiség előállítására képesek, de persze ez sem elegendő. Aki vega vagy vegán, pusztán növényi omega-3 zsírsavak bevitelével nem tudja elérni az ideális omega-6:3 egyensúlyt. Miért is olyan fontos ez? Egyrészt azért, mert a felborult egyensúlyi állapot rengeteg egészségügyi baj forrása és okozója, hiszen a túl sok omega-6, illetve a túl kevés omega-3 zsírsav elősegíti a gyulladás kialakulását a szervezetben. A Zinzino omega-3 vegán étrend-kiegészítőjének számos előnye van, így többek között erősíti az immunrendszert, jót tesz a szívnek és segít megőrizni a csontok egészségét – természetesen mindezek mellett segít beállítani az optimális omega-6:3 egyensúlyt.

A Zinzino algaolaj előnyei
A BalanceOil Vegant nemcsak a vegánok és a vegetáriánusok fogyaszthatják. Amennyiben nem akarunk hagyományos halolajat fogyasztani, úgy kézenfekvő megoldás onnan beszerezni a szükséges omega-3 zsírsavakat, ahonnan a halak is teszik, vagyis a hideg vízben élő tengeri algákból. A Zinzino BalanceOil Veganban található algák ugyanazt a színtiszta hosszú szénláncú omega-3 zsírsavakat tartalmazzák, ám a hagyományos halolajjal ellentétben ezek teljesen vegánok. A termékben található algaolaj tehát gazdag omega-3-ban (EPA és DHA), napraforgóolajban, illetve omega-3 (SDA és ALA) zsírsavakban és polifenolokban. A termékben található echiummagolaj nemcsak GMO-mentes, hanem omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakban is gazdag. Kétszer több omega-3-at tartalmaz, mint omega-6-ot, így segít optimalizálni szervezetünk omega-6:3 egyensúlyát. Az echiummagolaj az omega-6 GLA zsírsavnak köszönhetően a hormonok egyensúlyáért és bőrünk egészségéért is felel.

Biztonságos a Zinzino által használt algaolaj?
A BalanceOil Veganban található algaolajat a Schizochytrium sp. algákból vonják ki, amelyek nem kapcsolódnak egyik mérgező algaformához sem. Az algaolaj ugyanolyan hatékony, mint a halolaj, ráadásul a jövőben akár egy fenntarthatóbb omega-3 zsírsavforrás is lehet, ellentétben a tengeri halakra támaszkodó hagyományos olajjal.

A Zinzino BalanceOil használata
A BalanceOil napi adagját testsúly alapján határozhatjuk meg: 0,1 ml BalanceOil x testsúly kg. Ez azt jelenti, hogy egy 50 kg-os felnőtt esetén a javasolt adag 5 ml, míg egy 80 kg-os felnőtt esetén 8 ml naponta. A felbontott üvegeket 45 napon belül fogyasszuk el. Az olívaolaj 4 Celsius foknál alacsonyabb hőmérsékleten besűrűsödik, így az olaj zavarossá válhat, de ez a minőségén nem változtat, és az olaj szobahőmérsékleten kitisztul. A Zinzino BalanceOil termékei egyéves kor fölött fogyaszthatók, ám várandósság, szoptatás vagy vérhígító gyógyszerek szedése esetén érdemes előbb kezelőorvossal konzultálni.

További bejegyzések

Feldolgozott élelmiszerek hatása gyermekkorban

Feldolgozott élelmiszerek hatása gyermekkorban Egy új tanulmány szerint a feldolgozott élelmiszerek nem csak a zsírpárnák okozói, hanem negatív hatással vannak viselkedésünkre is. Egy gyermek egészségügyi

Omega6-3 – az egyensúly szerepe

Omega6-3 – az egyenesúly szerepe Szervezetünk egészséges működése érdekében táplálkozásunkat úgy kell alakítani, hogy megfelelő arányban tartalmazzon Omega3 és Omega6 zsírsavakat. Az egyébként számos jótékony

Vedd fel velem a kapcsolatot

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email